Land Rover Defender SVX

Merhaba Land Rover severler,

Yeni bir yazı ile tekrar karşınızdayım. Bu yazımızda çok fazla göz önünde olmayan fakat bir çok Land Rover severin yakından tanıdığı Land Rover Defender SVX aracı hakkında yazacağım. Land Rover 60. Yılına özel olarak tasarladığı model ufak boyutları olmasına rağmen, baktığınızda Land Rover ruhunu ve gücünü yansıttığını görebilirsiniz.

Land Rover özel olarak ürettiği bu araca oldukça özenmiş görünüyor. Araç çizgileri her ne kadar baktığınızda Land Rover Defender modeline çok benzese de, bir birlerinden bazı farklılıkları mevcut. Ama atası olan Land Rover Defender ruhunu hiçbir şekilde kaybetmediğini söyleyebilirim.

Land Rover Defender’ın yıllık üretim sınırı 25.000 ile sınırlı. Land Rover 60. Yılına özel olarak tasarladığı Land Rover Defender SVX modelinden toplamda 1800 adet üretmiş. Bu sayı oldukça az olduğu için Land Rover Defender SVX modeline ayrı bir anlam ve özellik katıyor. Az bulunan ve özel tasarlanmış bir araç. Land Rover Defender SVX, 90 ve 110 station wagon versiyonlarıyla üretilmiş. Bu bilgiyi de sizlere verdikten sonra biraz da Land Rover Defender SVX’in tasarımından bahsedelim. Land Rover Defender SVX yenilenmiş dış tasarımı, genişletilmiş ızgarası, güçlendirilmiş alüminyum motor koruma bloğu ve Led’leri ile Land Rover Defender’ın yeni yüzünü oluşturmuş. Ayrıca aracın boru şeklindeki basamakları ve korumaları, farklı ön panjuru, tamamen saydam ön far camları, 5 kollu özel jantlar ve LED kuyruk lambaları da dikkat çeken özelliklerinden. Bazı ülkelerde koşullara uygun olarak soft-top versiyonuyla da satışı gerçekleşmiş.

Land Rover Defender SVX’in iç tasarımına baktığımızda Recaro koltuklar, alaşımlı vites topuzu, ipad uyumlu müzik sistemi ve navigasyon sistemiyle çok fazla fonksiyonu olan bir araç haline gelmiş. İç mekanda bu geliştirmelere rağmen bir Defender havasını hissetmeniz içten bile değil. Zaten bunu sağlayabilmeleri de büyük bir başarı. Şimdiye kadar ki en iyi Defender serisi ve tasarımı olduğunu söyleyebilirim. Land Rover Defender SVX’in toplamda 1800 adet üretildiğini söylemiştik. Yaz döneminde Land Rover Defender SVX’in soft-top versiyonları, station wagon versiyonları ise yaz sonunda kullanıcılarına teslim edilmiş. Bu bilgiyi de dip not olarak sizlere sunalım.

Bir Land Rover yazımızın daha sonuna gelmiş bulunuyoruz. Land Rover Defender SVX aracını çok beğendik. Umarım sizin de beğendiğiniz bir Land Rover modeli olmuştur. Bir önceki yazımızda sizlere Jeep Blog Sitesi konulu yazıyı yazmıştık. Bu yazıda sizlere kaldığımız yerden devam edeceğimiz söylemiştik. Devam niteliğindeki bu yazımızdan sonra sizlerle bir sonraki yazımızda görüşmek dileğiyle. Şimdilik Hoşça Kalın.