Discovery 4

Yeni bir yazı ile herkese merhaba,

Bugün Discovery 4 hakkında edindiğimiz bilgi ve izlenimleri paylaşacağız. Discovery 4 aracının gerçekten kusursuz bir 4x4 olduğunu, off road söz konusu olduğunda Land Rover’dan başka bir marka akla gelmemeli.

Lafı çok uzatmadan Discovery 4 aracından bahsedelim. Araç klasik Land Rover çizgilerini barındırmaya devam ediyor. Daha ilk bakışta bu bir Discovery diyebiliyorsunuz. Genişletilmiş ön ızgarada daha geniş delikler kullanılmış. Araç size ufak boyutlu mu görünüyor bilmiyorum ama daha yanına gelir gelmez heybetini ortaya koyuyor. Fakat şunu söylemeden edemeyeceğim. Land Rover’ı bir konuda tebrik etmek lazım. Hem bu kadar heybetli bir Discovery 4 tasarlayıp hem de bu kadar zarif bir araç ortaya çıkarmak gerçekten çok büyük bir başarı.

Discovery 4’ün içerisine geçelim yavaştan. Kapıyı açar açmaz eşsiz tasarım sizi karşılıyor. Oldum olası Land Rover kokpitlerini sevmişimdir. Kendine özgü, kreatif çizgileri var. Kapısından tutun, kokpit ve aklınıza gelebilecek her yeri Land Rover çizgilerini taşıyor. Günümüzde bu özelliği koruyabilen çok az marka var. Bunlardan biri de Land Rover olsa gerek. Kokpitte kullanılan malzeme kalitesi harika. Üst seviye bir araçtan beklenenleri karşılıyor. Dokunduğunuzda yumuşacık bir his veriyor. Kolay yıpranmayan kaliteli bir malzeme. Discovery 4’ün navigasyon ekranı yeterli boyutlarda. Bir çok işlevi yerine getirebiliyor ve rahatlıkla ekranda görüntülenen şeyi anlayabiliyorsunuz.

Land Rover en güzel değişikliği arka tarafta yapmış. Arka tarafta aracın ortasından geçen şaft yüksekliği yok. Bu kesinlikle harika bir şey. Arkada oturan yolcular rahat rahat oturabilmesine imkan sağlanmış oluyor. Koltuklarda kullanılan malzemeler ise çok kaliteli. Land Rover kalitesinden hiçbir şekilde ödün vermemiş.

Discovery 4 farklı arazi modlarını barındırıyor. Bu eski modellerinde de vardı. Fakat geliştirilmiş bir çok fonksiyonu da barındırıyor. Arazi modları araçla birlikte geliştirilmiş. Çok daha başarılı bir şekilde her türlü koşula uyum sağlayabiliyor Discovery 4. Bu da Discovery 4’ü farklı kılmaya devam ediyor. Aracın HSE versiyonu var. HSE, aracın motorunu ve iç kabinini belirli bir sıcaklıkta tutuyor ya da siz gelmeden önce belirli bir sıcaklığa getiriyor. Land Rover sizi her koşulda düşünmeye devam ediyor.

İlerleyen dönemlerde sizlerle Discovery 4’ün videolarını da paylaşacağım. Son olarak Discovery 4’ün yakıt durumundan bahsedelim. Discovery 4 şehir içi 13-14 L yakıt tüketiyor. Şehir dışı ise 11 L civarında bir yakıt tüketimi var. Şehir içi daha fazla yakıt tüketeceği konusunda netim. Fakat bir 4x4 araç alıyorsanız böyle detaylara da çok takılmıyorsunuzdur herhalde. Kaldı ki bu değerlerle bile Discovery 4 yakıt tüketimi konusunda cimri diyebiliriz bence.

Evet arkadaşlar, bir yazımızın daha sonuna gelmiş bulunuyoruz. Bu yazımızdan önce sizlere Land Rover Hakkında bazı bilgiler vermiştim. Eğer Land Rover hakkında yazdığımız yazıyı okumak isterseniz linke tıklamanız yeterli olacaktır.

Land Rover blog olarak bir sonraki yazımızda görüşmek üzere Hoşça Kalın diyor, yazımızı Discovery 4 aracına ait birkaç görselle sonlandırıyoruz.