Land Rover Defender

Merhaba sevgili Land Rover 4x4 severler. Bu yazımda sizlere Land Rover Defender aracı hakkında bilgiler vermeye çalışacağım. 4x4 dünyasının çok sevilen ve kullanılan araçlarından olan Land Rover Defender hakkında izlenimlerimden bahsedeceğim.

Land Rover Defender ilk üretildiği yıllarda Land Rover Ninety ve Land Rover One Ten olarak isimlendiriliyordu. 1948 yılından itibaren orjinal Land Rover serilerine bu isimle katıldı.

Daha sonrasında 1990 yıllarında TDİ motor ile Land Rover Defender tanıtıldı. V8 motorlu Defender düşük yakıt maliyeti ve ürettiği üst düzey gücü ile bazı ülkelerdeki ambulans ve itfaiye gibi kurumlarda kullanıldı. Bu dönemde çok fazla satış adedi olmamıştır. 1990’lı yıllar boyunca aracın köklerine sadık kalınara Land Rover Defender üretimine devam edildi. Bu süreçte SW olarakta araç satışa sunuldu.

Günümüzde de aktif olarak kullanılan Land Rover Defender görünümü ve kaslı yapısıyla ortaya çıkıyor. Konu arazi olunca Land Rover profesyonelliğini konuşturmuş diyebiliriz. Araca baktığınızda bir 4x4’ten bekleyebileceğiniz herşey onda var hissini uyandırıyor. Şahsen internette Defender ile ilgili birçok video’ya ulaşabilirsiniz. Bu videolarda Land Rover Defender’ın gerçekten nasıl dayanıklı bir motora sahip olduğunu, 4x4 dünyasında neleri başardığını görebilirsiniz. Aracı canlı olarakta bir Off Road gezisinde izleme şansım oldu. Land Rover markasına yakışır hareketler sergileyen Defender yollarda bir 4x4’ten beklenenleri veriyor. Aracı bir göle soktular ve gerçekten su seviyesi tavana bir karış mesafedeydi. İzlediğim araçta V8 TDİ yani dizel motor vardı. Aracın motoru su almış olmasına rağmen marş basarak ufak hareketlerle gölü geçmeyi başardı. Su almış bir motordan ne beklersiniz? Uzun süre çalışmamasını. Land Rover tecrübesini konuşturmaya devam ediyor. Bir motor ancak bu kadar sağlam yapılabilirdi. Motorun bazı parçaları sökülerek içerisindeki su boşaltıldı. Birkaç dakika beklendikten sonra araç çalıştırıldı ve o güzelim Land Rover Defender sanki o gölden hiç geçmemişte normal yolda gidiyormuş gibi tatlı tatlı yoluna devam etti.

Land Rover Defender iç mekan tasarımında beklentilerimi karşılayamadı malesef. Tasarım olarak çok fazla üstüne düşülmemiş. Sebebi de sanırım hem orduda kullanılması hem de bazı ülkelere ambulans ve itfaiye aracı olarak satılmasından kaynaklanıyor. Tabi Land Rover markası da bu aracın bu şekilde bir efsane olacağını düşünememiş olsa gerek. Ama Land Rover Defender’ın geldiği nokta inanılmaz. Günümüzde bu aracı satın aldığınızda fabrika çıkışlı hali ile bile Off Road yapma imkanınız var diyebilirim. Elbette extrem bir maceradan basedemeyiz. Fakat Land Rover Defender bir 4x4’ten beklenen herşeyi veriyor.

Land Rover Defener’ın iç mekanı sizi çokta etkilemeyecek ise kesinlikle onunla 4x4 deneyimi yaşamalısınız. Şahsen benim çok tarzımı yansıtmasada sonuçta bu araçla Off Road yapacağımı düşünürsem kesinlikle bir 4x4 olarak deneyim yaşamak istediğim araçlardan. Sağlamlığı ve gücü beni kendine hayran bırakıyor. Eğer bir Land Rover Defener aracına sahipseniz bilin ki 4x4 dünyasında enler arasına girmiş bir efsaneye sahipsiniz.

Bu efsaneyi birde Off Road aksesuarları ve Off Road ekipmanları ile donattığınızda ortaya çıkacak olan tam kelime anlamıyla bir Land Rover canavarı olacaktır. Gittiğiniz bir firmada size söylenen gerekli ekipmanları Defender’a takıp tüm işlemleri tamamladığınızda ortaya çıkabilecek şeye inanmayacaksınız. Bunu yapmış olan birkaç kişinin araçlarını gördüm ve gerçekten harika olmuş. Land Rover Defender gerçekten 4x4 dünyasını altüst edebilecek bir araç.

Land Rover 4x4 blog sitemdeki yazdığım Land Rover Defender isimli yazımın sonuna geldim. Umarım beğendiğiniz ve keyif aldığınız bir yazı olmuştur. Land Rover Defender aracı hakkında elimden geldiğince fikirlerimi sizlere aktarmaya çalıştım. 4x4 olarak harika bir araç diyerek özetleyebilirim.

Land Rover 4x4 blog sitemde daha önceden yazdığım Land Rover Discovery 1 ve Hayalim isimli makalemde Land Rover Discovery 1 serisi hakkında bazı bilgiler ve düşüncelerimi paylaşmıştım. Merak ederseniz, ilginizi çekerse linke tıklayarak yazımı okuyabilirsiniz.

Bir Land Rover 4x4 makalemin daha sonuna gelmiş bulunuyorum. Keyifle okuyacağınız Land Rover 4x4 araçlarından ve Land Rover markasından bahsetmeye devam edeceğim. Bu yazımında sonuna geldim, Hoşça Kalın.