Land Rover amiral gemisi Range Rover ardından bir yeniliğide Freelander aracında yapmaya hazırlanıyor. Henüz Türkiye’ye gelmemiş olan Freelander 2 yakın zamanda yollarda olabilir. Lafı çok uzatmadan Freelander 2 aracını inceleyelim.
Land Rover, Freelander’da çizgilerini korumuş. Dış tasarımında en çok dikkat çeken şey daha büyük ve daha gösterişli led ve xenon farlar. Ayrıca ön ızgara da Range Rover’da olduğu gibi daha büyük ve geniş kanallar kullanılmış. Arka tarafa geçtiğimizde de Freelander çizgilerini görebiliyoruz. Stop farlarda önde olduğu gibi led’ler kullanılmış. Genel olarak klasik Freelander çizgilerinin hakim olduğunu görebiliyoruz. Land Rover araçlarının belirli çizgilerinin olmasını ve bu hatları korumayı seviyor. Bizde bu düşünceyi destekliyoruz.
Land Rover en büyük sürpriz’i Freelander 2 iç dizaynında gerçekleştirmiş. Artık Freelander 2 abileri gibi daha konforlu ve kalite olarak çok daha yakın düzeyde. İç mekan tasarımıyla, malzemeleriyle Yeni Range Rover 2013 aracını andırıyor. Abisinin izinden giden Freelander 2 kapısını açtığınız andan sizi konforuyla cezbetmeye hazır. Özetle iç mekanda artık Freelander 2 eskisinden çok daha ileriye taşınmış. Özellikle orta konsol Range Rover aracında olduğu gibi dirsek seviyelerine getirilmiş ve bir çok bölgeye erişilebilirlik artmış durumda.
Freelander 2 güçlü motoru sayesinde 0 – 100 km hıza 8.2 sn’de ulaşıyor. Önceki modellerine göre farklı ve güçlü motor seçenekleri ile üretimine devam edilecek. Freelander 2’de diğer Freelander araçlarında olduğu gibi Akıllı Rejeneratif Şarj özelliği olan, Land Rover akıllı güç sistemi yönetimi (IPSM) bulunmakta. Tüm Freelander 2’lerde standart bir özelliktir. Bu özellik ile Freelander 2 yakıt konusunda cimri olabiliyor. Altı ileri otomatik ve haldex dört tekerden çekiş sistemi sayesinde Freelander 2 yolda tutulması güç bir araç oluyor. Freelander 2 gerektiğinde ön ve arka akslara tork oranını dağıtarak gönderiyor. Örneğin asfalt yolda Freelander 2 torku ön tekerlere gönderiyor ağırlıklı olarak.
Land Rover’ın Terrain Response sistemi, otomatik olarak Freelander 2’yi arazi şartlarına uygun hale getiriyor. Motor, şanzıman ve şasi sistemlerini uygun modlara ayarlıyor. Bu sayede off road yapılması gereken zorlu koşullarda bile aracınız sizi zor durumda bırakmıyor. Bu sistem otomatik hız kısıtlama, dik eğimlerde kusursuz işlerken, ikincil Hill Descent Control özelliği ile de birlikte çalışıyor.
Bir yazımızın daha yavaş yavaş sonuna doğru geliyoruz. Umarım Land Rover Freelander 2 aracı hakkında fikir edinebileceğiniz bir yazı yazabilmişizdir. Bu yazımızdan önce sizlere Discovery 4 aracı hakkında bilgiler vermeye çalışmıştık. Yazımızı okumak isterseniz linke tıklamanız yeterlidir.
Bu yazımızda Land Rover blogu olarak sizlere Land Rover Freelander 2 aracından bahsetmeye çalıştık. Yazımızın sonunda sizlere veda ederken Land Rover Freelander 2 aracının görsellerini de paylaşıyoruz. Bir sonraki yazıda görüşmek üzere Hoşça Kalın.